Belföld

2010.03.17. 04:19

Nők és férfiak

Székesfehérvár - Az MDF szerint akkor biztosítható a nemek közötti esélyegyenlőség, ha segítünk egymásnak. A férfiak és a nők egymással való törődése pozitív folyamatokat indíthat el.

Törő Bálint

 - Az esélyegyenlőség  biztosításának lényege, hogy valamennyi tervezett intézkedés,  politikai,  szakmapolitikai programok és  jogalkotás  során felmérjük   annak a   nőkre és férfiakra  gyakorolt hatását - beszélt törekvésükről a párt  szakmapolitikusa,   Pusztai Erzsébet.  - Ha a jogszabályokban olyan feltételeket  teremtünk, ami  megköveteli, hogy odafigyeljünk mind a nők, mind  a  férfiak esélyeire, akkor az elvezethet ahhoz, hogy változik az emberek   szemlélete - folytatta a politikus.
- Egy több területre kiterjedő      esélyegyenlőségi programot készítettünk, ami azt vizsgálja, milyen intézkedésekre van szükség ahhoz,  hogy a nők és a férfiak  esélyegyenlősége megvalósuljon.  Javaslatot tettünk  az önkormányzatok számára arról,  milyen intézkedéseket hozzanak, és mire figyeljenek, hogy megvalósuljon helyi szinten is az esélyegyenlőség.  
A program hat fő   területre koncentrál: egyenlő esély a testi, lelki egészséghez, a negatív sztereotípiák változtatása és a közvélemény formálása, esélyegyenlőség a gazdaságban, a jogrendben és a  végrehajtásban,  a  nemek közötti erőszak vizsgálata, és esélyteremtés az önkormányzatnál.
- Jogszabályban javasoljuk, hogy a kormányzati és önkormányzati  döntéselőkészítő szakértői  véleményekben mindkét  nem tapasztalatai megjelenjenek, mert a jelen  körülmények között nem tud érvényre jutni a másik nem szempontja - jelentette ki a Magyar Demokrata Fórum szakpolitikusa.  

Ezek is érdekelhetik