Belföld

2010.03.31. 12:15

Méhcsaládokat mérgeztek meg Hevesben

Negyven méhcsaládot mérgeztek meg ismeretlenek a Heves megyei Balatonon - adta hírül a heol.hu Heves megyei hírportál szerdán.

MTI

A károsult méhész arra gyanakszik, hogy orvvadászok végeztek az állatokkal. Ugyanis korábban már megfenyegették - közölte a honlap.
A híradás szerint, az ismeretlenek a falu határában konténerekben telelő méhek közül 40 családot pusztította el, feltehetően mérgezéssel.
Egy méhcsalád 50–60 ezer rovarból áll, melyek egy "pergetés" során akár 20 kilogrammnyi mézet is adhatnak. Ennek alapján a férfi kára másfél millió forint. A tettesek felderítése érdekében az egri rendőrkapitányság indított eljárást ismeretlen tettes ellen.
A méhész a heol.hu érdeklődésére elmondta, hogy orvvadászokra gyanakszik. Ugyanis a völgyben vadra lesőket zavarta, hogy a tulajdonos rendszeresen a kaptáraknál serénykedett az alkonyatban, s ezzel megugrasztotta az őzeket és más puskavégre szánt állatokat.
Ebben a helyzetben meg is fenyegették őt. A kárvallott ember úgy véli, hogy az orvvadászok most beváltották az ígéretüket - írta a heol.hu.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!