Belföld

2010.03.10. 14:28

Csökkent a készültség a belvíz miatt

FMH - Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében nyolcezer hektár földterületet borít belvíz, a riasztást van, ahol elsőfokúra mérsékelték.

MTI

Bodnár Gáspár, a Felső-Tisza-vidéki Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság vezetője szerdán közölte: a kedvező időjárás és s szivattyúzás miatt kedd estétől újabb szakaszon vált lehetővé a másodfokú belvízvédelmi készültség mérséklése. A Szamos-Krasznaköz mellett már Felső-Szabolcs egy részén is elsőfokú a riasztás - mondta az igazgató. Hozzátette: utóbbi térség másik két öblözetében viszont fenntartják a korábban elrendelt másodfokú készültséget.     Bodnár Gáspár tájékoztatása szerint az elmúlt napon 10 szivattyútelep mintegy 1,1 millió köbméter belvizet emelt át a befogadókba. A telepekre a folyamatos ráfolyást a vízzel érkező gaz kiszedésével biztosítják a vízügyi szakemberek, s közel 25 köbméter uszadékot távolítottak el a csatornákból.     A nyíregyházi vízügyi szervezet vezetője elmondta, hogy hat települési önkormányzat és két vízgazdálkodási társulás tart fenn másodfokú készültséget. A társulatok saját kezelésű műveiken szivattyúzási, vízkormányzási és kárelhárítási munkát végeznek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!