Belföld

2010.03.26. 06:15

A hétköznapi hősök

FMH - Sokan nem fogadtak volna arra, hogy egy ismeretlen szervezet leteszi a névjegyét és országszerte lehet rá szavazni. Ez a hétköznapi hősöknek köszönhető állítja a Civil Mozgalom.

Tihanyi Tamás

- Az országos médiumok és a közvéleménykutatók eddig a futottak még kategóriában tartották nyilván a Civil Mozgalmat - mondta Péteri Cecília, aki a móri,  5-ös számú választókerület képviselőjelöltje.  - Seres Mária nevével kampányolunk, aki a képviselők költségeinek elszámoltatásával kapcsolatos népszavazási kezdeményezéssel vált ismertté. A 605 ezer választópolgár által aláírt kezdeményezést a parlamenti pártok egy jogi fordulattal okafogyottá tették, így nem lehetett  belőle népszavazás. 
A változás iránti igény minden településen érezhető, állítja Péteri Cecília, akinek komoly ellenszélben sikerült összeszednie a 750 érvényes ajánlószelvényt.
 - A civil társadalom erős, és ha összefog egy cél érdekében, nincs lehetetlen. Sajnos nem teljes a siker, dunaújvárosi jelölttársammal, Szaksz Ferenccel mi ketten vagyunk a hivatalos jelöltek a  megyében. Ez elég a megyei lista felállításához. Így a második szavazólapon a székesfehérváriak, és a megye összes településén élők is megtalálják majd a Civil Mozgalmat. Az országban kilenc megyében huszonnégy  egyéni jelöltnek sikerült összegyűjtenie a szelvényeket, ez a választási törvény szerint országos lista állítására jogosítja fel a Civil Mozgalmat. Ki gondolta volna, hogy a választáson  induló negyvennégy párt közül a 6. helyre sikerül befutni a jelöltállítások során? Hisszük, hogy a befektetett munka megtérül és meglepetést okoz néhány jelölt szereplése.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!