Belföld

2010.02.12. 14:32

Influenza - 800 ezer vakcina maradt raktáron

Mintegy 800 ezer, az új influenzavírus elleni térítésmentes vakcina van raktáron, a kormány ezeket mind szeretnék felhasználni - mondta az egészségügyi miniszter pénteken Budapesten újságíróknak.

MTI

Székely Tamás közölte, mivel még nincs vége az influenzaveszélynek, megbetegedésekre március végéig számítani lehet, ezért az oltásokra még  szükség van, továbbá bizonytalan az is, hogy lesz-e a járványnak második hulláma.
Kérdésre válaszolva a miniszter cáfolta a Népszabadság azon információját, hogy vita lenne a kormányon belül a megmaradt vakcina külföldi értékesítéséről. Ezzel kapcsolatban elmondta, az elsődleges cél a magyar lakosság ellátása, beoltása, és akkor lehet bármilyen más döntést hozni, ha megszűnt a járványveszély.
A vakcinák felhasználhatósága egy év, így a kormánynak körülbelül novemberig van ideje arra, hogy az addig megmaradt vakcinák sorsáról döntsön.
Magyarországon a lakosság átoltottsága 30 százalék - válaszolta kérdésre Székely Tamás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!