Belföld

2010.02.07. 17:33

Független politikai erőként a palettán

Székesfehérvár - Egyre többen csatlakoznak a Civil Mozgalomhoz, jelezte lapunknak a szervezet képviselője a megyei elnökség minap tartott ülését követően.

Tihanyi Tamás

- A 2010-es esztendő  elhozta a választás tudatos, újító és  régóta várt  cselekvés lépéseit! Esélyegyenlőségre, népképviseletre, civil egyensúlyra és  igazságos jogrendszerre vágyunk  - mondta Fekete Szabolcs megyei elnök.  Politikai céljaik továbbá, hogy becsületessé,  átláthatóvá, tisztává és hitelessé váljon Magyarország vezetése. Alapkövetelményük, hogy a köz érdekében tevékenykedő intézmények  - a parlament, a kormány és a közhivatalok  - mindig a társadalom érdekében cselekedjenek.
További céljaik, hogy független politikai tényezőként kontrolláljanak egy olyan demokratikusan működő államban, melyben a törvények mindenkire egyformán vonatkoznak, ahol az együttélés alapja a bizalom és az összefogás.
 A Civil Mozgalom miniszterelnök-jelöltjének - Seres Máriának - célja a társadalmi igények képviselete, a különbözőségek hangsúlyozása helyett a közös célok kivitelezése, a politikai harmónia helyreállítása. Alapvető emberi, alkotmányos és szabadságjogot biztosítana az állampolgárok számára. Arányos és méltányos közteherviselést megvalósító adózási rendszert hozna létre, mely kerüli a kivételeket, emellett pontos, igazságos, átlátható és végrehajtható. Szerinte  a szavak ideje lejárt. Tettekre, cselekedetekre van most már szükség.  
Fekete Szabolcs megyei elnök elmondta, hogy a mozgalom taglétszáma az újonnan belépőkkel lendületesen gyarapodik. Örül és bizalommal fordul a választópolgárok felé, várja az érdeklődőket és a  szimpatizánsokat. Törekvéseikről  megújult honlapjukon mindenkinek szélesebb tájékoztatást adnak.    

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!