Belföld

2010.01.19. 06:49

Nagy a csúszásveszély az utakon

FMH - Az erős lehűlés miatt a reggeli órákban síkosság bárhol előfordulhat, a folyamatos szórás ellenére nagy a csúszásveszély.

feol.hu

Mára virradóra a főutak a megye egész területén sónedvesek voltak, a forgalomban komoly fennakadás nem volt. Az Útinform ügyeletese szerint a mellékutakon már nem ilyen jó a helyzet: munkatársaik reggel kezdték meg a sózást, előreláthatólag a délutáni órákra végeznek a művelettel. A látási viszonyok jók, Mórnál egy kicsúszott autóról érkezett bejelentés a tűzoltókhoz.
Székesfehérváron tegnap este előre készültek a mínusz három, mínusz négy fokos fagyra,  a városi közútkezelőhöz reggel 6 óra 58 perckor érkezett be a jelentés arról, hogy az utolsó utcát is lesózták.
A Útinform szerint a Dél-Alföldön, a Kisalföldön, a Dunántúl középső területein, a Bakonyban, a Vértesben, Veszprém környékén, a Balaton felvidéken és a Mecsekben még esik a hó.
Az utak általában havasak, hókásásak és síkosak, a lehűlés miatt pedig sok helyen lefagyásra is számítani kell.
Az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) honlapján az olvasható, hogy kedden egyre többfelé felszakadozik, csökken a felhőzet, de szórványosan még előfordul hózápor, hószállingózás. A korai órákban ködfoltokra is számítani lehet.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!