Belföld

2010.01.13. 17:18

Kiszámíthatatlan lesz a közlekedés?

Nem született megállapodás szerda délután a VDSZSZ és a MÁV képviselői között a csütörtökön hajnal 4 órakor kezdődő és reggel 8 óráig tartó szolidaritási sztrájk idejére.

MTI

A vasúttársaság tájékoztatása szerint a megállapodás hiánya miatt több területen kiszámíthatatlan lesz a vonatközlekedés, köztük a BKV sztrájkjában érintett fővárosi agglomerációban. A vonatok közlekedésében késésekre, útvonal-rövidülésre, vonatkimaradásokra kell számítani, a sztrájkot követően várhatóan a kora délután állhat helyre a menetrendszerű közlekedés.
A MÁV-START Zrt. tájékoztatása szerint a sztrájk időtartama alatt, majd azt követően csütörtökön 12 óráig az InterCity vonatokat helyjegy és pótjegy nélkül igénybe lehet venni. A 12 óra után induló InterCity vonatokon az érvényes menetjegy mellé már szükséges a helyjegy és pótjegy megváltása is.
Az aktuális vasúti közlekedésről a www.mav-start.hu oldalon folyamatosan frissített információkat közöl a vasúttársaság. Ezen kívül a MÁVDIREKT telefonos ügyfélszolgálatot megerősítik, az érdeklődők a 06 (40) 49 49 49-es telefonszámon kérhetnek információt.
A nagyobb budapesti állomásokon utastájékoztatási feladatokat ellátó vasutasok teljesítenek szolgálatot csütörtökön 12 óráig.
A sztrájk miatt a 2010. január 14-ei utazásról lemondóknak az előre váltott menetjegyet, IC/IP pótjegy árát kezelési költség levonása nélkül visszatérítik a pénztárakban. A megvásárolt menetjegyek, IC/IP pótjegyek visszatérítése a sztrájk meghirdetésének időpontjától 2010. január 15-én pénteken 24.00 óráig igényelhető kezelési költség nélkül.
A Volánbusz Zrt. valamennyi járatán elfogadja 14 óráig a sztrájk ideje alatt érvényes vasúti bérleteket, illetve a MÁV arcképes igazolványokat, a MÁV-START által kibocsátott START Klub és START Klub Prémiumkártyákat és a BKSZ által kibocsátott bérleteket és kiegészítő bérleteket.
Csütörtökön egész nap a BKV Zrt. a közlekedő járatain elfogadja a MÁV arcképes igazolványokat, a MÁV-START által kibocsátott START Klub és START Klub Prémiumkártyákat, a BKSZ bérleteket és kiegészítő bérleteket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!