Belföld

2010.01.15. 12:02

Házkutatás az OCÖ-nél és az MCF-nél

FMH - A vám-és pénzügyőrség nyomozóhivatala a kecskeméti városi ügyészség munkatársaival közösen tartott házkutatást az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) és az MCF Roma Összefogás Párt két budapesti és egy kiskunmajsai irodájában pénteken.

MTI

A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség szóvivője, Szabó Ferenc közlése szerint a házkutatás oka, hogy az Állami Számvevőszék feljelentése alapján, az általa korábban végzett vizsgálat során feltárt hiányosságok miatt január 7-én nyomozást rendeltek el a két szervezetnél ismeretlen tettesek ellen jogosulatlan gazdasági előny megszerzése, valamint más bűncselekmények miatt.
Az MTI úgy tudja, hogy a kiskunmajsai helyszínen kívül az OCÖ budapesti, Dohány utcai székházában és az MCF Roma Összefogás Párt Baross utcai irodájában tartottak házkutatást, s annak nyomán több táskányi iratot vittek el. 
Ifj. Bogdán János, az OCÖ szóvivője az MTI-nek azt mondta: hivatalos értesítést és tájékoztatást nem kaptak arról, hogy milyen ügyben tartanak házkutatást a Dohány utcai székházban. Mint hozzátette, személyesen akart tájékozódni a házkutatásról, de nem járt sikerrel; már tartott a vizsgálódás, s a helyiség ajtaja zárva volt. Reggel fél 9-kor kezdtek vizsgálódni a székházban, a gazdasági vezetővel iratokat néztek át. 
Korábban három ügyben eljárás indult Kolompár Orbán, az OCÖ és az MCF Roma Összefogás Párt elnöke ellen gazdasági bűncselekmények miatt, a vád jogosulatlan gazdasági előny megszerzése, jelentős értékre elkövetett sikkasztás, számviteli fegyelem megsértése, illetve magánokirat-hamisítás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!