Belföld

2010.01.12. 08:20

Gaskó: a VDSZSZ is sztrájkba léphet

FMH - Elképzelhető, hogy a BKV mellett a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezet (VDSZSZ) is sztrájkba lép, így bizonyítván szolidaritásukat. Ha lesz munkabeszüntetés, arról 12 órával a kezdés előtt tájékoztatnak.

MTI

Gaskó István, a szervezet vezetője elmondta: a VDSZSZ kapcsolatban van a BKV-s szakszervezetekkel, figyelemmel kíséri sztrájkjuk alakulását, és amikor úgy látja, hogy eljött az idő a vasutas szolidaritási sztrájk megkezdéséhez, akkor azt a munkabeszüntetés indítása előtt 12 órával bejelenti.
A Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete hétfőn hirdetett határozatlan idejű országos szolidaritási sztrájkot a BKV dolgozóival. Gaskó István közölte: a szolidaritási
sztrájk elsősorban a Budapest környéki vasúti közlekedésre koncentrál majd, de hatással lesz az egész ország vasúti közlekedésére.
A Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete és a MÁV hétfő délután egyeztetett a szolidaritási sztrájk idején nyújtandó elégséges szolgáltatásról, de megállapodás nem született.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!