Belföld

2009.12.03. 14:28

Pénz és tárgyi adomány a kislétai otthonnak

FMH - Nagyvonalú gesztust tett az Amerikai Kereskedelmi Kamara (AmCham) Alapítvány, amely tízmillió forint értékű adományt juttatott el a kislétai ápoló-gondozó otthonba.

MTI

A 220 gyermeket ellátó Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei intézmény készpénzt és használati eszközöket kapott ajándékba, a mosógéptől a gyógycipőkön át az édességekig - mondta Rajki Zsuzsa, az alapítvány képviselője az MTI-nek.
Hozzátette: a gyermekek között különösen nagy sikere volt egy kétnégyzetméteres óriástortának, valamint a sok-sok csokiból készült mikulásnak.
Rajki Zsuzsa tájékoztatása szerint az alapítvány júliusban hirdette meg a hálaadásnapi gyűjtési akcióját, s kiemelt célként jelölték meg a kislétai otthon támogatását. Az Amerikai Kereskedelmi Kamara tagvállalatai közül közel 60 Magyarországon működő cég ajánlott fel adományokat. A képviselő hozzáfűzte: az idén "kiemelkedő adományozó" volt az ExxonMobile BSC Hungary, a Dow Hungary és az Interdean Magyarország. Emellett magánszemélyek is csatlakoztak az akcióhoz.
Az AmCham Alapítvány hat éve működik önálló szervezetként, folytatva az Amerikai Kereskedelmi Kamara jótékonysági tevékenységét. Az alapítvány célja, hogy az amerikai kultúrában nagy hagyományokkal rendelkező, társadalmilag felelős üzleti gondolkodásmód magyarországi meghonosítását elősegítse. Alapvető törekvése, hogy a társadalmi, vagy egészségi helyzetükből adódóan tartósan, vagy váratlan esemény miatt ideiglenesen támogatásra, segítségre szoruló 16 év alatti gyermekeket, illetve az érintetteket ellátó intézményeket, szervezetek pártfogolja. A szervezet támogatásába az anyagi és a tárgyi eszközökkel való segítségadás mellett az önkéntesen végzett kétkezi munka a beletartozik.
A Nyíregyházához közeli kislétai ápoló-gondozó otthonban a 16 éven aluli gyermekek száma kilencven, s mellettük 130 idősebb társuk közelgő karácsonyát is széppé tette a hálaadásnapi adománnyal az alapítvány.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!