Belföld

2009.12.17. 12:19

OCÖ: zéró tolerancia az erőszak ellen!

Az OCÖ a szélsőséges megnyilvánulások miatt kezdeményezett ötpárti egyeztetést, törvényt akarnaka gyűlöletbeszéd ellen, de szertnék visszaállítani a települési önkormányzatokban a "kedvezményes" mandátumot is.

MTI

Zéró toleranciát hirdet az erőszak ellen az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) - közölték a szervezet vezetői csütörtökön sajtótájékoztatón, Budapesten.
Az OCÖ csütörtökre ötpárti egyeztetést kezdeményezett a szélsőséges megnyilvánulások kapcsán, de a megbeszélésen a pártok részéről csak Bárándy Gergely, az MSZP elnökségi tagja vett részt.
A kisebbségi önkormányzat két vezetője a sajtótájékoztatón úgy értékelte: ez üzenet értékű, látszik, hogy a pártok nem veszik komolyan a romaügyet, "nem ismerik fel a Jobbik ideológiájának veszélyét". Az OCÖ azt szeretné elérni, hogy a gyűlöletbeszéd ellen alkossanak törvényt és még ebben a ciklusban állítsák vissza a települési önkormányzatokban a "kedvezményes" mandátumot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!