Belföld

2009.12.30. 11:16

Folytatódik az apadás a Tiszán

FMH - Szerdán már csak egy szakaszon tartanak fenn elsőfokú árvízkészültséget a Tiszán, amelyen folytatódik a lassú apadás.

MTI

A Felső-Tisza-vidéki Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság vezetője, Bodnár Gáspár elmondta: a Tiszán jelenleg Tiszatelek és Gávavencsellő között van érvényben a legalacsonyabb fokú árvízvédelmi riasztás, a felső szakaszokon megszüntették a készültséget. Tiszabercelnél kedd délután 622 centiméterrel (az elsőfokú riasztási szint 600 centiméter) tetőzött a folyó vízszintje, szerda reggel itt 620 centiméteres vízállást mértek, s további lassú apadás várható - közölte az igazgató.     
A Túr vízszintje kisebb emelkedés után Garbolcnál kedden éjjel 300 centiméterrel, az elsőfokú készültség közelében tetőzött, a Szamoson folytatódik az apadás. A Kraszna vízszintje Ágerdőmajornál 318 centiméterrel (az első fok 470 centiméter) tetőzött és tovább csökken.     A nyíregyházi vízügyi szervezet vezetője hozzátette: a kárpátaljai vízgyűjtőn nem esett csapadék, a következő napokban várható enyhülés azonban újabb vízszintemelkedést okozhat a folyókon.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!