Belföld

2009.12.17. 10:23

Danubius-per: folytatás januárban

FMH - A Fővárosi Bíróság csütörtökön alig húsz perces tárgyalás után január 5-re tűzte ki a volt Danubius Rádió tulajdonosa által indított per következő fordulóját. A felperes a médiahatóság ellen nyújtott be keresetet, mert az másnak ítélte a korábban általuk használt frekvenciát.

MTI

A cég a közelmúltban kiterjesztette keresetét, ami - mint Vörös Orsolya, a hullámsáv odaítéléséről határozó Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) jogi képviselője a tárgyaláson mondta - "teljesen új helyzetet teremtett". Mint közölte, alperesként nem kaptak elegendő időt az új irat tanulmányozására.
Szintén az idő szűkösségére hivatkozva élt hasonló indítvánnyal a másodrendű alperes, a hullámsávot hét évre elnyerő Advenio Zrt. jogi képviselője. 
A tárgyalás után Oláh László, a Danubius Rádió Zrt. tulajdonosainak magyarországi képviselője elhárította az MTI azzal kapcsolatos érdeklődését, hogy mi szerepel beadványukban. 
Egy, a dokumentumot ismerő forrás tájékoztatása szerint annak kimondását kérik, hogy jogi szabályokat sértő módon ítélte oda az ORTT a frekvenciát, ezért a Danubius által korábban használt hullámsávon most a Class FM-et működtető Advenio Zrt. koncessziós szerződésének felmondását, valamint kártérítést kértek.
Szintén a Fővárosi Bíróságon kezdődik meg csütörtökön kora délután a Sláger Rádió Zrt. által, a másik országos kereskedelmi rádiós jogosultság odaítéléséről szóló médiahatósági frekvenciadöntés miatt indított per.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!