Belföld

2009.11.03. 09:38

VPOP: 150 milliós fogás!

A VPOP 150 millió forint értékben foglalt le hamis árut a napokban: Budapesten és Rajkán is lecsaptak.

feol.hu

Mintegy 70 ezer darab hamis árut foglaltak le a pénzügyőrök összesen 150 millió forint értékben a napokban Budapesten és Rajkán - közölte a vám- és pénzügyőrség kedden az MTI-vel. A főváros X. kerületének egyik raktárbázisán hétfőn 13 ezer, védett márkajelzéssel ellátott pólót, pulóvert, rövidnadrágot találtak, amelyek a szakértő szerint hamisítványok. Ezzel egyidejűleg a józsefvárosi piacon csaknem 900 ruhaneműt foglaltak le a nyomozók - írta közleményében a Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnoksága (VPOP).
Az áru összértéke meghaladja a 66 millió forintot, a pénzügyőrök az ügyben áru hamis megjelölésének megalapozott gyanúja miatt ismeretlen személy ellen indítottak eljárást.
A vámhatóság a múlt héten Budapesten és Rajkán is ellenőrzést folytatott; a két városban mintegy 55 ezer darab ruházati terméket és kiegészítőt foglaltak le, amelyek összértéke csaknem 80 millió forint.
A VPOP kiemelte: karácsony közeledtével még nagyobb figyelmet fordítanak a közterületek és a piacok ellenőrzésére a vásárlók érdekében. Mint írták, a hamis ruházati termékek nemcsak a hivatalos forgalmazónak okoznak kárt, de az egészséget is nagy mértékben veszélyeztetik, mivel azok gyártásához ismeretlen eredetű anyagokat használnak fel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!