Belföld

2009.11.11. 08:14

Fegyelmi a fészekrakós ügyben érintett ügyvéd ellen

FMH - Az "avasi fészekrakós" büntetőeljárásban érintett miskolci ügyvéd ellen indított fegyelmi eljárást a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Ügyvédi Kamara, amely cáfolja, hogy az ügyben több ügyvéd is érintett lenne.

MTI

- Fegyelmi eljárást indított a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Ügyvédi Kamara az ellen a miskolci ügyvéd ellen, akit gyanúsítottként hallgatott ki a nyomozó hatóság az "avasi fészekrakós" büntetőeljárás során - írta szerdai számában az Észak-Magyarország.
Csontos János, a megyei kamara elnöke a lapnak úgy nyilatkozott: az ügyészség hivatalból értesítette a szakmai kamarát arról, hogy az ügyvéd gyanúsítottá vált az ügyben, emiatt haladéktalanul elrendelte a fegyelmit.
Hozzátette: az ilyenkor szokásos módon összeül a fegyelmi bizottság, de az ártatlanság vélelme miatt fel is függesztik a vizsgálatot. Ha azonban vádemelésre is sor kerül, további lépéseket tesz az ügyvédi kamara.
Az elnök azt határozottan cáfolta, hogy a "fészekrakós" ügyben több ügyvéd is érintett lenne. Jelenleg 34 - köztük egy ügyvéd - gyanúsítottja van a Miskolcon közfelháborodást kiváltó "avasi fészekrakós" büntetőeljárásnak - olvasható a napilapban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!