Belföld

2009.10.01. 12:07

Országos roma nap Szekszárdon

Szombaton rendezik meg Szekszárdon a XVIII. Országos Roma Napot; a nívós folklór programot kínáló rendezvényre mintegy kétezer-ötszáz vendéget várnak - tájékoztatta az újságírókat Sárközi János József Tolna megyei nemzeti és etnikai kisebbségi koordinátor szerdán, Szekszárdon.

feol.hu

A szombat esti gálán többek között a tradicionális cigány népzenét játszó Ternipe (Fiatalság) és a beás dalokat előadó Kanizsa csillagai nevű együttes lép fel a szekszárdi sportcsarnokban - mondta a szervező.
Hozzátette: a programban szerepel roma ételek bemutatója és Tolna megyei cigány folklóregyüttesek műsora. A rendezvényt a hagyományosan hajnalig tartó cigány bál zárja.
Sárközi János József megemlítette: sok szekszárdi roma és nem roma vállalkozó járult hozzá az egymillió forintból megvalósuló roma nap megszervezéséhez. Pénz hiányában azonban több programot lemondtak, így elmarad a cigányság jelenéről szóló konferencia és a népcsoportot bemutató fotókiállítás is.
A kisebbségi koordinátor kiemelte: ma, amikor atrocitások érik a romákat, fontosnak tartja, hogy minél több nem roma ember látogasson el a rendezvényre.
"Sok közéleti személyiség, polgármester, aki meggondolatlan kifejezéseket használ a roma emberekkel kapcsolatban, nem ismeri a roma kultúrát" - fogalmazott Sárközi János József.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!