Belföld

2009.10.16. 04:49

Napi 800-1000 kérelem érkezik a krízisalaphoz

FMH - Több mint 4,2 milliárd forint van a krízisalap kasszájában, több mint 30 ezer kérelmező már kapott támogatást - írja pénteki számában a Népszava.

feol.hu

A tervek szerint legalább 250-300 ezer családnak segítséget jelentő krízisalap programba a hét közepéig a kormány által biztosított 1 milliárdon felül csaknem 3,2 milliárd forint érkezett. Ebből majdnem 3 milliárd 170 millió forintot gazdasági társaságok, 30 milliót magánszemélyek, egymilliót költségvetési szervek, további egymilliót pedig egy társadalmi szervezet fizetett be.
A Népszava információja szerint legtöbben továbbra is az Észak-Alföldről, a legkevesebben a Nyugat-Dunántúlról kérnek segítséget, átlagosan napi 800-1.000 kérelem érkezik országosan. Az igénylők többsége munkanélküliségére és a lakáscélú devizahitel törlesztő részletének emelkedésére, valamint megromlott egészségi állapotára hivatkozik.
(MTI)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!