Belföld

2009.10.09. 09:56

Milliárdok áramolhatnak a tb-kasszába

Akár 70-100 ezer forint plusz nyugdíjat is jelenthet havonta a tb kasszába való visszalépés az érintettek számára, akik, ha élnek a lehetőséggel több milliárd forintot vihetnek át a tb-be a magánnyugdíj-pénztáraktól - mondta Nagy Csaba, az OTP Magánnyugdíjpénztár ügyvezető igazgatója egy háttérbeszélgetésen pénteken.

feol.hu

Felhívta a figyelmet arra, hogy a december 31-ig élő lehetőséggel csak azok élhetnek, akik tavaly betöltötték az 52. életévüket; 55 év felett célszerűnek nevezte a visszalépést. Azt javasolta ugyanakkor, hogy minden érintett kérjen segítséget a nyugdíjpénztárától, ahol kiszámolják az átlépés tényleges hatását a járadékra.
Eddig az OTP Magánnyugdíjpénztárából 300-zan léptek vissza a tb-be, mintegy 500 millió forinttal. A teljes szektorban megközelítően 130 ezer tag élhetne a lehetőséggel, ebből az OTP pénztártagjai közül 22 ezren; az ügyvezető igazgató 50-75 százalék közötti átlépési arányra számít.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!