Belföld

2009.10.27. 12:26

Magyarország 2014-ig az eurózóna tagja lehet

Ahhoz, hogy Magyarország 2014-ig az eurózóna tagja legyen, Duronelly Péter, a Budapest Alapkezelő befektetési igazgatója szerint nincs szükség nagy erőfeszítésre.

feol.hu

A Budapest Alapkezelő befektetési igazgatója a társaság keddi háttérbeszélgetésén elmondta: az eurócsatlakozásnak az infláció, az államháztartási hiány, az államadósság és a kamat alacsony szintje mellett további két feltétele is van, a stabil árfolyam, továbbá, hogy mindezt fenntarthatóan teljesítse az ország.
"A 300 forintos euró és a 200 forintos svájci frank az aktuális miniszterelnök bukását jelentette" - emlékeztetett.
Az elmúlt két évben a szakértő szerint erőteljes költségvetési konszolidációra került sor, a csökkenő államadóssághoz pedig már 2 százalék körüli növekedés is elég lehet. Úgy vélekedett, az eurózónás csatlakozásnak része lehet az IMF hitel feltételeinek újratárgyalása - a lejárat meghosszabbítása - is.
Az eurócsatlakozás a 2010-es kormány 2014-es kampánystratégiájába is beleillik majd, hiszen elmondhatja, hogy "megígértük, megcsináltuk" - jelentette ki.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!