Belföld

2009.10.27. 10:18

Ismeretlen eredetű gázolaj egy dunaföldvári pincében

FMH - Háromezer liter ismeretlen eredetű gázolajat találtak a Tolna megyei vámosok Dunaföldváron egy pincerendszerben - közölte az MTI-vel a Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnoksága (VPOP) kedden.

feol.hu

A VPOP munkatársai bűnügyi információk alapján ellenőrizték a napokban egy mezőgazdasági cég dunaföldvári telephelyét, ahol egy raktárként használt pincében bukkantak a jelentős mennyiségű üzemanyagra.
A vámhatóság szerint feltehetően uszályokról, hajókról származó gázolajat rejtettek el. A jogosulatlanul birtokolt jövedéki terméket lefoglalták, és jövedéki orgazdaság gyanújával büntető eljárást indult a cég ellen. A bűncselekményt valószínűleg a cég alkalmazottai követték el, de azt, hogy hányan, a vizsgálat tisztázza majd - közölte Papp Csanád, a Szekszárdi Vám- és Pénzügyőri Hivatal parancsnoka. Hozzátette: az ügyben várhatóan több millió forintos jövedéki bírságot szabnak ki.
Azt, hogy magyar, vagy külföldről származó üzemanyagról van szó, a VPOP Vegyvizsgáló Intézetének laboratóriumában vizsgálják.
A Magyarországon hajózási célra vásárolt gázolaj jelölőanyagot tartalmaz, amely  a gépkocsikban egy közúti ellenőrzésen könnyen kimutatható. A gázolajat felhasználó jármű vezetőjét jövedéki törvénysértést miatt szintén bírsággal sújthatja a vámhatóság - mondta a Tolna megyei vámhivatal parancsnoka.
(MTI)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!