Belföld

2009.10.04. 15:02

Bolíviai kommandósakció - Magyar szakértők szerint kivégezték Magyarosi Árpádot

Budapest - Virtuális rekonstrukciót és orvos szakértői jelentést készítettek magyar szakemberek a Bolíviában egy kommandósakció során lelőtt Magyarosi Árpád halálának körülményeiről, s azok megállapítása szerint „kivégezték” a 28 éves román állampolgárságú férfit, ezért a család ügyvédje emberölés miatt feljelentést tesz a magyar rendőrségen.

MTI

A Santa Cruz-i Las Americas szállodában történt áprilisi rajtaütés után készült, és nyilvánosságra került fotók, valamint egy magyar orvos szakértő által készített boncolási jegyzőkönyv alapján arra a következtetésre jutottak, hogy Magyarosi Árpád a rájuk törő fegyvereseknek megadta magát, kezeit felemelte, ennek ellenére, hét lövés érte, és félórás szenvedés után belső vérzés okozta fulladás miatt vesztette életét - ismertette a virtuális rekonstrukció eredményét Tarjányi Péter rendőrségi szakértő vasárnap, sajtótájékoztatón, Budapesten.
   

A magát terület nélküli államként meghatározó Jeruzsálemi Szent János Szuverén Máltai Lovagrend Autonóm Perjelségek Szövetségének külügyminisztere, Nagy András Károly azt mondta: emberi jogi pert indítanak a férfi halála miatt, míg Nyikos Attila, a család ügyvédje közölte: Európai Unió egy állampolgárának meggyilkolása miatt hétfőn feljelentést tesz az Országos Rendőr-főkapitányságon.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!