Belföld

2009.10.05. 12:48

Az MDF a szociális kártya mellett van

FMH - Az MDF az igazságos, célzott és átlátható segélyezési rendszer érdekében szociális kártyát akar bevezetni - mondta hétfőn a Parlamentben tartott sajtótájékoztatóján Herényi Károly.

feol.hu

A független képviselő közölte, hogy a nap folyamán országgyűlési határozati javaslatot nyújtottak be az ügyben. Véleménye szerint ezzel el lehetne érni, hogy a rászorulóknak nyújtott támogatást valóban a család és a gyermekek szükségleteinek kielégítésére szánják.
Kijelentette, hogy a mostani, készpénzes rendszert nem tartják jónak, mert előfordul, hogy a támogatás összegéből dohányt vagy alkoholt vásárolnak, esetleg játékgépeken, nyerőautomatákon költik el.
A szociális kártyával történő vásárláskor nyomon követhető, hogy ki mire fordítja a támogatást. A rendszer kiépítése nem drága, hiszen a kártyák elkészítésének csak egyszeri költsége van - mondta.
Herényi Károly azt is közölte: ha a parlament elfogadja javaslatukat, akkor az kötelezi a kormányt, hogy harminc napon belül dolgozza ki a törvénymódosítás jogi és technikai hátterét és a költségvetésen belül is különítse el az erre fordítandó összeget.
Hangsúlyozta, hogy a szociális segélyezési rendszer közel hárommillió embert érint.
Kérdésre válaszolva hozzátette, hogy a szociális kártyával elképzeléseik szerint a közüzemi számlákat is be lehetne fizetni.
(MTI)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!