Belföld

2009.09.11. 06:03

Magyarok Nyilai: egyre többet írnak a számlájukra

FMH - Több mint egy tucat bűncselekmény ügyében egyesítik hamarosan az eljárást a Magyarok Nyilai Nemzeti Felszabadító Hadsereg elleni nyomozásban, és további őrizetbe vételek várhatók - értesült a Népszava.

feol.hu

A napilap pénteki száma azt írja: a Budaházy György nevével jelzett szervezetnek eddig 12 tagját helyezték előzetes letartóztatásba, de információik szerint további sorozatos őrizetbe vételekre kerülhet sor, mert a Magyarok Nyilai szervezet kiterjedtebbnek bizonyul, mint azt korábban feltételezték.
A cikk felidézi, hogy a csoport négy tagját még áprilisban fogta el a rendőrség, majd letartóztatásba került Budaházy György, akit a terrorszervezet létrehozásával és irányításával is gyanúsítanak. Szeptemberig összesen 12 személyt tartóztattak le. Őket – egyebek mellett – szocialista miniszterek, képviselők ingatlanjai elleni támadásokkal, a Hollán Ernő utcai jegyiroda felgyújtásával, Csintalan Sándor műsorvezető bántalmazásával, illetve a szabadszállási buszrobbantással is gyanúsítják.
A Népszava úgy tudja: a csoport Káli Sándor miskolci polgármester, szocialista országgyűlési képviselő elleni bombatámadásra is készült áprilisban, de az utolsó pillanatban, állítólag már útban a politikus háza felé, a "végrehajtásra kijelölt harcosok" valamiért megijedtek, és nem vitték véghez Budaházy tervét. Végül egy elhagyatott területen robbantották fel a labdába rejtett pokolgépet. Őket is elfogta a rendőrség.
A napilap szerint a terrorszervezet számlájára írják - mostantól hivatalosan is - a tavaly nyáron budapesti meleg-szórakozóhelyek ellen elkövetett molotov koktélos támadásokat is.
(MTI)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!