Belföld

2009.09.09. 08:39

Csiribiri - Hamarosan bemutatják a Halász Juditról készített filmet

Októberben kerül a mozikba a Csiribiri című, Halász Judit munkásságát rengeteg zenével bemutató film. Rózsa János rendező szerint az egyebek mellett animációt és archív anyagokat is tartalmazó alkotás műfaját nehéz meghatározni, leginkább filmkoncertnek nevezhető.

feol.hu

"Azért filmkoncert és nem pedig koncertfilm, mert nem egy szabályos koncertet vettünk fel, hanem Halász Judit egész munkásságát mutatjuk be több koncertjén keresztül" – mondta el az MTI-nek Rózsa János, a művésznő férje.
A rendező megfogalmazása szerint a Csiribiri célja az, hogy az egész estés filmen keresztül "Halász Judit missziója" olyan helyekre is eljusson, ahová amúgy nem jutna el.
Halász Judit és Rózsa János egyetértett abban, hogy a film hiánypótló szerepet tölt be: manapság nem készülnek családoknak szóló filmek, és a magyar kultúra értékei nem jutnak el a gyerekekhez - hangsúlyozták. 
"Ma már nincsenek olyan közszolgálati műsorok, mint például a Cimbora volt, amiben meg tudtam mutatkozni, és nagyon sajnáltam veszni hagyni azokat a dalokat, amik a rendszerváltás óta eltelt 20 évben születtek" - mondta el a Kossuth-díjas színész-énekesnő annak kapcsán, hogy a film ötlete tőle ered.
Halász Judit hozzátette: amellett, hogy a 2003 óta megjelent albumainál közönséget váltott, és nem kizárólag a gyerekekhez, hanem inkább a családokhoz szól, elsősorban a magyar költészetet szerette volna és szeretné még most is megismertetni a gyerekekkel.
"Ez a film megmutatja, hogy én mit látok a színpadról; szerettem volna, hogy ezt azok is lássák, akik a közönség soraiban ülnek, vagy akik el sem jutnak talán egy koncertre" - mondta el Halász Judit. 
A Csiribiri, amihez 2008 november és 2009 május között rengeteg helyen - Budapesten éppúgy, mint eldugott kis falvakban – vettek fel anyagot, október 8-án debütál a mozikban.
A Ragályi Elemér fényképezte alkotás, amiről hamarosan CD és DVD is megjelenik, Rózsa János szerint egy szeretetreméltó film.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!