Belföld

2009.09.24. 13:41

Aquaworld-tragédia: még tart a nyomozás

FMH - Még mindig tart a nyomozás a budapesti Aquaworld élményfürdőben júliusban történt halálos gyermekbaleset ügyében - mondta az MTI érdeklődésére a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) sajtóügyeletese csütörtökön.

feol.hu

A baleset még július 23-án történt a IV. kerületi Aquaworld élményfürdőben, egy 9 éves, dunaújvárosi kisfiú meghalt a szörfmedencénél. A gyermek belezuhant egy aknába, s a hullámkeltő berendezés szétroncsolta a testét. 
A BRFK életvédelmi osztálya halált okozó, foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés miatt ismeretlen tettes ellen indított nyomozást a balesetet követően - mondta Kormos Endre, hozzátéve, az eljárásban új fejlemény nincs, a szakértői jelentésekre várnak.
A tragikus balesetet követően az Aquaworld üzemeltetője is belső vizsgálatot rendelt el, amely a műszaki, karbantartó területről, illetve az üzemeltetés területéről egy-egy munkatárs közvetlen munkajogi felelősségét állapította meg, és ennek nyomán az üzemeltető az érintett dolgozók munkaviszonyát rendkívüli felmondással megszüntette.
A 9 éves kisfiú halála miatt biztonságtechnikai vizsgálatot is tartottak az élményfürdőben, amely megállapította, alapvetően biztonságos az Aquaworld, csupán kisebb módosításokat javasoltak az üzemeltetőknek.
(MTI)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!