Belföld

2009.09.14. 13:29

Agyonvertek egy férfit Pesterzsébeten - azonosították az egyik feltételezett elkövetőt

Sztojka Csaba budapesti lakost keresi a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK), mert a 34 éves férfi megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy szeptember 4-én Pesterzsébeten bántalmazott egy 53 éves férfit, aki ennek következtében életét vesztette - közölte honlapján hétfőn a rendőrség.

feol.hu

A BRFK életvédelmi osztálya nyomozást folytat halált okozó testi sértés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt Sztojka Csaba ellen - olvasható a police.hu oldalon.
Korábban a rendőrség arról tájékoztatott, hogy két ismeretlen férfi ellen indítottak eljárást.
A rendőrség hétfőn közölte, "a másik elkövetőt is keresik".
A Magyar Nemzet szeptember 10-én - az áldozat fiának elmondása lapján - arról írt, hogy az apát húsz alkalommal rúgták fejbe támadói egy élelmiszerüzlet előtt. A támadók ezt megelőzően egy vevőt bántalmaztak. Azért fordultak újabb áldozatuk ellen, mert az arra kérte a garázdákat, hogy hagyják abba verekedést.
A lap beszámolója szerint az 53 éves férfit kórházba szállították, de sérüléseibe szombat hajnalra belehalt. A Magyar Nemzet párhuzamot vont a pesterzsébeti bűncselekmény és a 2006 októberében Olaszliszkán történt "lincselés" között, ugyanis az áldozat fia azt mondta, édesapját két roma rugdosta meg.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!