Belföld

2009.08.25. 12:43

Tűzoltók tesztelik az új metrókocsikat

A 2-es metróvonal Blaha Lujza téri állomásán tűzoltók az új Alstom metrószerelvényeken gyakorolták a jövőbeni esetleges műszaki és baleseti mentési munkákat - közölte a közlekedési társaság kedden az MTI-vel.

feol.hu

A próbák során a Fővárosi Tűzoltó Parancsnokság szakemberei felmérik, hogy meglévő műszaki eszközeik használhatók-e az új metrókocsikhoz, elvégzik a szerelvény szét- és összekapcsolási próbáját, valamint emelési gyakorlatát.
Miközben a próbákkal az új budapesti metró átesik a "tűzkeresztségen", a Franciaországban tesztelt szerelvény sikeresen teljesítette a tartóssági tesztet, amelynek során 14 ezer kilométert futott meghibásodás nélkül.
Ezzel egy időben, Budapesten a szakemberek beadták azt a 3.000 oldalas tervdokumentációt a Nemzeti Közlekedési Hatósághoz, amely az új, korszerű szerelvények "forgalmi engedélye", az úgynevezett végleges típusbizonyítvány kiadásához szükséges.
A hatóság 60 nap alatt bírálja el az anyagokat, így a szerelvény október vége felé kaphatja meg az engedélyt, amely alapján az első három, már Budapesten lévő új metrószerelvény november folyamán forgalomba állhat - közölte a BKV.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!