Belföld

2009.08.01. 02:29

Ember, szárnyakkal - Mészárovics György 15 ezredik ugrása

Szolnok - A szenzációs 15 ezredik ugrást tegnap hajtotta végre a legendás székesfehérvári ejtőernyős, Mészárovics György a szolnoki reptéren. A gratulálók között ott volt a Magyar Honvédség parancsnoka is.

Fejér Megyei Hírlap

Bár a nemzetközi szövetség nem vezet ilyen statisztikát, lapunk azért kiderítette, hogy hazánkban Mészárovics György a csúcstartó, Európában öten, s az egész világon talán tízen vannak, akik hasonlatosak lehetnek hozzá. 

Ráadásul megtudtuk: ez a bizonyos 15 ezredik, bár ünnepi alkalom, ám valójában ennél több is lehet az a bizonyos rekord. 

Ugyanis annak idején, a hetvenes években a mai Mészárovics zászlós továbbszolgáló katona volt, sok tiszt helyett ő végezte el a feladatot: az ugrást, amit imádott. 

Erről azonban nincs feljegyzés, a katonai rend az ilyet nem engedte meg. Egyvalami azonban bizonyos: él közöttük egy nagyszerű ember, akinek ha a valóságban nem is, de képletesen szárnya nőtt, s akire méltán lehetünk büszkék.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!