Belföld

2009.08.28. 07:03

A telepgondnok nyugtatta mega tömeget egy baleset után

A telepgondok nyugtatott meg egy csoportosulást Ózd Bánszállás elnevezésű városrészén; a mintegy 40 fős tömeg azért gyűlt össze, mert egy 2 év körüli gyerek körültekintés nélkül át akart szaladni egy személygépkocsi előtt az úttesten, s mivel a jármű már nagyon közel volt, nekiszaladt az autó oldalának és elesett - mondta a megyei rendőr-főkapitányság helyettes szóvivője pénteken az MTI-nek.

feol.hu

Dobi Tamás értékelése szerint sikeresen működik a közelmúltban létrehozott telepgondnoki rendszer Ózdon. Ebben az esetben a helyszínelési feladatok és a vizsgálat problémamentes lebonyolításában nagy szerepet vállalt - a rendőrök mellett - a helyi telepgondnok, aki a sofőr ellen zúgolódó csoportosulás hangadóit azonnal "leállította" és a tömeg tagjait megnyugtatta.
A baleset részleteiről közölte: egy személygépkocsi haladt kedd délután az említett helyen, a járműben a sofőr mellett egy utas ült. Egy 2 év körüli gyerek minden körültekintés nélkül át akart szaladni az autó előtt az úttesten. Mivel a jármű már nagyon közel volt, nekiszaladt a kocsi oldalának és elesett. A gyerek 8 napon belül gyógyuló, zúzódásos sérüléseket szenvedett, az orvosi vizsgálat után a kórházból hazaengedték.
A helyettes szóvivő hozzátette, hogy a balesetet követően a sofőr azonnal megállt, a sérült gyerek segítségére sietett és azonnal értesítette a rendőrséget, a mentőket.
A baleseti helyszínelő kiérkezésekor a helyszínen már egy körülbelül 40 emberből álló csoportosulás alakult ki. A helyi telepgondnok segítségével a jelen lévő rendőröknek előállítás vagy bármilyen eljárás kezdeményezése nélkül sikerült a helyszíni szemlét lefolytatniuk úgy, hogy atrocitás nem történt - ismertette Dobi Tamás.
Mint mondta, az adatok szerint a közlekedési balesetet a körültekintés nélkül átszaladó kisgyermek magatartása okozhatta. A személygépkocsi az ütközés időpontjában - a helyszínen rögzített nyomok alapján - kevesebb mint 30 kilométer/óra sebességgel haladhatott egy olyan helyen, ahol a megengedett legnagyobb sebesség 50 kilométer/óra, és a környéken veszélyt jelző tábla sincs elhelyezve.
A baleset pontos körülményeit - szabálysértési eljárás keretein belül - szakértő bevonásával vizsgálja az ózdi rendőrkapitányság. "A határozott rendőri fellépés és a telepgondnok azonnali és gyors segítsége előzte csak meg a súlyosabb jogsértés elkövetését" - jegyezte meg a helyettes szóvivő.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!