Belföld

2009.07.24. 14:38

Több mint 700 ezer BAR-listás

FMH - A múlt év végi 618 ezerről az első félév végére 716 ezerre nőtt a legalább 90 napos késéssel fizetők, a BAR listára felkerült lakossági hiteladósok száma - derül ki a Központi Hitelinformációs Rendszert (KHR) üzemeltető BISZ Zrt. most megjelent legfrissebb kimutatásából.

feol.hu

A Központi Hitelinformációs Rendszer azokat a vállalkozásokat és természetes személyeket tartja nyilván, amelyek illetve akik a pénzügyi intézményekkel szembeni hitel, vagy hiteljellegű szerződési kötelezettségeiknek a minimálbért meghaladó mértékben 90 napon túl sem tesznek eleget.
A BISZ honlapján található adatok szerint tavaly júliusban a lakossági alrendszerben 568 ezer főt regisztrált a BAR lista, ami az év végére 618 ezerre duzzadt, majd 2009 július végére 716 ezerre nőtt. 
Némileg más képet mutat a Központi Hitelinformációs Rendszer vállalkozási listája. Eszerint június végén csaknem  450 ezer vállalkozásnak van lezáratlan  tartozása, de ez a szám elmarad a tavaly decemberi 460 ezertől.
(MTI)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!