Belföld

2009.06.09. 19:50

Új influenza: leszerelik a hőkamerákat Ferihegyen

Leszerelték a ferihegyi repülőtéren a mintegy másfél hónapja rendszerbe állított hőkamerákat kedden; a két műszer összesen 178 ezer érkező utast vizsgált meg - közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) az MTI-vel.

feol.hu

Hozzátették: szakembereik és a repülőtéri egészségügyi szolgálat munkatársai továbbra is végzik járványügyi megelőző tevékenységüket, kiszűrik a betegség tüneteit mutató utasokat, megteszik a szükséges járványügyi intézkedéseket. Utaltak arra: az ÁNTSZ közegészségügyi szolgálata már április 27-től - azaz három nappal az Egészségügyi Világszervezet (WHO) első közleménye után - folyamatosan megerősített létszámmal látta el a feladatokat a légikikötőben.
Tudatták: az azóta elvégzett 178.067 vizsgálat során 279 embert szűrtek ki, míg 362-en maguk jelentkeztek a magyar hatóságoknál, ám a 641 személy egyikénél sem volt kimutatható az új típusú influenza vírusa.
A mostanáig alkalmazott módszer lényege, hogy minden, Ferihegyen leszálló utas hőkamera előtt haladt el, amely jelezte a 38 Celsius foknál magasabb testhőmérsékletet. Az így kiszűrt utasokat azonnal az orvosi szolgálathoz kísérték. Onnan az orvosi vizsgálat eredményétől függően, egészségi állapotuknak megfelelően azonnal kórházba kerültek, vagy elhagyhatták a repülőteret.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!