Belföld

2009.06.26. 11:48

Sokan gyülekeznek a kiskunlacházi gyanúsított házánál

Elfogták a kiskunlacházi gyermekgyilkosság gyanúsítottját - erősítette meg az MTI információját a rendőrség pénteken. Ezt követően a gyanúsított háza körül a szakadó eső ellenére sokan gyűltek össze, a gyilkosság helyszínén pedig mécseseket gyújtottak.

feol.hu

A 14 éves diáklányt, H. Nórát tavaly novemberben gyilkolták meg ismeretlenek Kiskunlacházán.
A feltételezett tettes a településen lakik, meglehetősen leromlott külsejű háza alig 200 méterre van a gyilkosság helyszínétől - jelentette az MTI tudósítója a helyszínről.
A szomszédok elmondása szerint a gyanúsított csendes, jóravaló fiatalember benyomását keltette, zárkózottan él, s alkalmi munkákból, vízszerelő segédmunkásként keresi kenyerét. A helyiek elmondták azt is, hogy a fiatalember beszédhibás, bátyja néhány évvel ezelőtt öngyilkos lett, néhány éve meghalt szüleit pedig alkoholistaként ismerték a környéken. A férfi közvetlen szomszédja, az unokatestvére nem volt hajlandó nyilatkozni a sajtónak. 
Péntek délelőtt helyszínelő rendőrök zárták el a gyanúsított házának bejáratát, s az egyik nyomozó elmondta, hogy a házkutatás során értékelhető nyomokra bukkantak. A háznál már csütörtök este megjelentek a rendőrök, de egy nagytestű kutya miatt nem mertek bemenni. Egy idő múlva azonban behatoltak, a szomszédok állítása szerint itt vették őrizetbe az ellenállást nem tanúsító fiatalembert.         
Az egyik szomszéd szerint a fiatalember maga is vitt mécsest az áldozat emlékhelyére, hogy így rója le kegyeletét, és az elmúlt hónapokban jártában-keltében naponta többször is elhaladt a tett színhelye mellett.  
Azt is tudni vélik, hogy mostani kihallgatása során a férfi először vonakodott DNS-mintát adni, s a mintáról azután a rendőrség megállapította: egyezik az áldozaton talált nyomokkal.

MTI

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!