Belföld

2009.05.06. 08:45

Nem biztos, hogy rálőttek a táskai cigányok házára

FMH - Kedden este érkezett a hír, hogy ismeretlenek rálőttek egy cigányok lakta házra a Somogy megyei Táskán. A rendőrség egyelőre nem erősítette meg a feltételezést.

feol.hu

A támadásról bejelentést tevő táskai család tagjai elképzelni sem tudják, hogy ki és miért lőhetett volna a házukra: nincsenek haragosaik, nem tartoznak senkinek, hat gyereküket is rendesen nevelik. A családfő, Horváth István az MTI tudósítójának szerdán a helyszínen elmondta: a rendőrökkel "abban maradtak", hogy "bizonyára kispuska lehetett" a fegyver, amelynek két lövedéke a ház hátsó tűzfalába hatolt.


A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószolgálatának az MTI-hez is eljuttatott szerdai közleménye ezt a vélekedést egyelőre nem támasztja alá. Mint fogalmaznak: a táskai családi háztól érkezett bejelentés ugyan arról szólt, hogy a bejelentők "lövésnek tűnő hangot, csattanást" hallottak, de azt, hogy a bejelentő által megmutatott vakolatsérülés lőfegyver használatától származhat-e, még szakértők vizsgálják.
     
"Az ügyben a közelmúlt eseményeire tekintettel nagy körültekintéssel jár el a rendőrhatóság" - olvasható ugyanakkor a kommünikében.
      
Az MTI kedden este tíz óra után adott hírt arról, hogy ismeretlenek rálőttek egy cigányok lakta házra a Somogy megyei Táskán. 
Csécsi Soma, a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) szóvivője az MTI azon kérdésre, hogy az NNI is beszáll-e az ügyben nyomozásba, azt válaszolta: az ügyben a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság az illetékes, ők fogják a nyomozást lefolytatni.
(MTI)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!