Belföld

2009.05.14. 11:11

Május 15-ig igényelhetik a termelők a területalapú támogatást

A termelők május 15-ig nyújthatják be egységes területalapú támogatási kérelmüket - emlékeztetett a Magyar Agrárkamara csütörtökön az MTI-vel.

feol.hu

A határidő lejárta után további 25 naptári napig, június 9-ig benyújtható ugyan a kérelem, de munkanaponként 1 százalékot vonnak le az adott támogatás értékéből. A termelők május 31-ig elektronikus úton, mindenféle büntetés nélkül módosíthatják kérelmüket.
2009-ben csak elektronikus úton igényelhető a területalapú és további, 15 másik jogcímhez tartozó támogatás. Ebbe a körbe tartoznak például az agrár-környezetgazdálkodási támogatások, és az erdőtelepítéssel, hízott bika és anyatehén tartáshoz kapcsolódó támogatások is, amelyek egy támogatási kérelemben igényelhetők.
A Magyar Agrárkamara közlése szerint eddig több mint 173 ezren jelentkeztek be, 2008-ban több mint 180 ezren igényeltek és vehettek fel támogatást.


MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!