Belföld

2009.05.08. 05:34

Gaskó szerint a szokásos mértékű a sztrájk támogatottsága - a kiszámíthatatlanság az úr

FMH - A szokásos szintű a vasutassztrájk támogatottsága, a főbb pályaudvarokon állnak a vonatok - értékelte a sztrájkhelyzetet az MTI-nek Gaskó István, a LIGA elnöke, aki egyben a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ) elnöke is.

feol.hu

Elmondta: a MÁV néhány helyen megpróbál vonatokat indítani, de ezekre senki sem száll fel, mert nem lehet tudni, hogy mi lesz a célállomás, mikor, hova érkezik a szerelvény.
Gaskó István utalt arra, hogy LIGA felhívásához csatlakozva a reggeli órákban a vasúton kívül a Körös Volánnál is sztrájkol az ottani szakszervezet, és a térségben a buszok egy része nem indult el. A többi ágazat sztrájkolói a következő órákban lépnek be - mondta.
    
A LIGA elnöke megismételte: a sztrájkkal azt szeretnék elérni, hogy a Bajnai-kormány függessze fel a megszorító csomag további törvénybe iktatását, és üljön le érdemben tárgyalni az intézkedésekről, "hiszen eddig ezt nem tette meg".
Gaskó István szerint a Bajnai-kormány megsértette a sztrájktörvényt, mert elzárkózott a sztrájk előtti egyeztetéstől a munkabeszüntetést meghirdető LIGA-val szemben. Emiatt beperlik a kormányt - jelentette ki.
A LIGA vezetője szerint a kormány az Országos Érdekegyeztető Tanácsban sem folytat érdemi tárgyalásokat, az ott lévő többi szakszervezet pedig "díszletként működik a kormány mögött".

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!