Belföld

2009.04.27. 13:06

Új ifjúságpolitikát céloz meg az Európai Unió

FMH - Több lehetőséget kíván teremteni az Európai Unió az ifjúság számára az oktatásban és a munkahelyeken, és a jövő évtizedtől jobban ösztönözni próbálja a fiatalok társadalmi szerepvállalását is.

feol.hu

Ezek az alapvetései a 2011-től érvényes új uniós ifjúságpolitikának, amelyet az Európai Bizottság hétfőn ismertetett.
    
A testület tényként állapította meg, hogy a fiatalok képezik a társadalom egyik legkiszolgáltatottabb csoportját, különösen a mostani gazdasági és pénzügyi válság idején. Ugyanakkor "öregedő társadalmunk értékes erőforrásai" is ők.
    
Az új stratégia rövid és hosszú távra szóló intézkedéseket tartalmaz az oktatás, a foglalkoztatás, a kreativitás, a vállalkozói készség, a társadalmi befogadás, az egészség, a sport, a civil részvétel és az önkéntes munka területén. A fő cél az ifjúság és a társadalom közötti szolidaritás erősítése.
    
Az uniós végrehajtó testület kiemelt helyen kezeli az ifjúsági munka fontos szerepét a munkanélküliséggel, az iskolaelhagyással és a társadalmi kirekesztéssel szembeni küzdelemben, illetve a készségfejlesztésben és szabadidős tevékenységként is.
(MTI)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!