Belföld

2009.04.23. 08:32

Kártérítési pert indít az Irakban lelőtt magyar férfi családja

Nagykanizsa - Másfél millió dolláros - mintegy 350 millió forintos - kártérítési pert indít az Irakban lelőtt zalai férfi családja - tájékoztatta csütörtökön az MTI-t az elhunyt egyik testvére.

feol.hu

Bogdán Margit elmondta: képviseletükkel Bárándy Györgyöt bízták meg, akivel telefonon beszéltek, személyes találkozóra még nem került sor. A családban egyelőre azt is tisztázni szeretnék, hogy ki tarthat igényt a kártérítésre, csak a hatéves gyermeke, vagy édesanyja és testvérei is számíthatnak-e jóvátételre.
Hozzátette: továbbra sem kaptak hivatalos magyarázatot Bogdán Tibor halálára, korábbi munkáltatója, a TOIFOR képviselője szerdán szintén nem tudott újabb információt közölni. Bogdán Margit ugyanakkor azt is furcsállja, hogy testvére halotti anyakönyvét sem kapták még kézhez, de az Irakban nála lévő személyes és használati tárgyai egy részét - köztük pénzt és két mobiltelefont - szintén nem kapták meg.
Bárándy György az MTI-nek csütörtökön megerősítette, hogy szóban már elvállalta a perképviseletet, személyes találkozót a jövő hétre tervez a családdal. Ekkor készülhet írásos meghatalmazás a jogi képviseletre, de ugyancsak ekkor tisztázhatják, hogy ki, vagy kik jogosultak a kártérítésre.
Az ügyvéd elmondta: a másfél millió dolláros kártérítési összeget az alapján javasolta, hogy az Egyesült Államokban hasonló perekben átlagosan ekkor mértékű összegek szerepelnek. Bogdán Tibor halálának ügyében amerikai ügyvédet kell megbíznia a közreműködéssel, de ezt megelőzően az Egyesült Államok budapesti nagykövetségén is tárgyalni szeretne a lehetőségekről, akár egy peren kívüli egyezségre is számítva.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!