Belföld

2009.04.17. 12:42

Elítélték a kedden rendőrre támadó tüntető nőt

Budapest - Elítélték pénteken azt a nőt, aki a keddi Kossuth tér környéki demonstráción tettleges fellépésével akadályozta a rendőrök intézkedését: szidalmazását követően megragadta egyikük kezét.

nincs nev

Hivatalos személy elleni erőszak miatt, nem jogerősen, két év próbaidőre felfüggesztett hat hónapos börtönbüntetésre ítélte a Pesti Központi Kerületi Bíróság gyorsított eljárásában pénteken a tüntető nőt. 

Az ítélet szerint a vádlott ittasan, ismerőseivel vett részt a demonstráción délután. Amikor a rendőrök észlelték, hogy egyesek megpróbálják a Parlament körüli kordont szétbontani, megkezdték az intézkedést, a hangadók kiemelését. Ekkor lépett elő a vádlott és a rendőr elé került, akit szidalmazott, majd megragadta a rendőr tonfát tartó kezét, amelyet csak speciális fogással tudott kiszabadítani. 

A bíróság szerint ezzel a magatartással megvalósult a hivatalos személy elleni erőszak. Ezt támasztja alá a nő kihallgatáskor tett vallomása, a rendőrök tanúvallomásai és a rendőrök által készített videofelvétel is.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!