Belföld

2009.04.28. 09:44

Az étkezési jegyekből csak 7,2 milliárd adótöbblet várható

Budapest - Az étkezési jegyek tervezett, de várhatóan 2010-ig elnapolt megadóztatása a Pénzügyminisztérium által várt 120 milliárd forint adótöbblet helyett csupán 7,2 milliárdot hozna a költségvetésnek.

feol.hu

Így összegezte a Kopint- Tárki Zrt. által készített kutatás eredményét Klauber Mátyás, az intézet kutatásvezetője az Étkezési Utalvány Forgalmazói Egyesülés (EUFE) által szervezett keddi tájékoztatón.

Az EUFE által megrendelt felmérést még az eredeti és azóta elnapolt adójavaslat alapján készítette a Kopint-Tárki, amely azzal számolt, hogy a korábbi nulla után közel 53 százalékos adókulccsal kell számolniuk a munkaadóknak - jelezte Klauber Mátyás, hozzátéve, hogy egy év alatt 231 milliárd forintra rúg az étkezési utalványok értéke.
Palócz Éva, a Kopint-Tárki vezérigazgatója a  "nagy felhajtás, kicsi haszon" tipikus példájaként említette az étkezési jegyek tervezett megadóztatását, s úgy ítélte meg, a hatástanulmány megmutatja, hogy az adórendszert csak óvatosan szabad változtatni.
Az adórendszer stabilitásának megőrzése igen fontos érték - mondta Lőcsei Tamás. A PricewaterhouseCoopers cégtársa szerint a vállalati bérpolitikába beépült az étkezési jegy, s a bérpolitikát megváltoztatni igen bonyolult, költséges  művelet.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!