Papírhulladék alomnak

2019.10.02. 15:30

Sokféleképpen segíthetjük a Herosz állatotthon munkáját

Az irodai iratmegsemmisítőkből származó darált papírhulladék nagy mennyiségben kerül bele a háztartási szemétbe, pedig egyszerűen is újra lehet hasznosítani: a nagyobb hosszúságú darálék ugyanis kiválóan alkalmas alomnak.

FMH

Andrea a szívének kedves cicák között

Fotó: ZT

Óber Andrea sokat utazik Sárszentmihály és Székesfehérvár között, és már korábban is testközelből ismerte és próbálta segíteni a Herman Ottó Magyar Országos Állat- és Természetvédő Egyesület (Herosz) Fejér Megyei Szervezetének munkáját. A területfejlesztési szakemberként napi szinten irodában dolgozó Andrea nagyon szereti az állatokat, főként a cicákat. Így jött az ötlet. Most felhívást intézett a hozzá hasonlóan irodában dolgozó kollégái részére, hogy válasszák ők is a hulladékhasznosítás e formáját. Azaz ne dobják ki az iratmegsemmisítőből származó nagyobb hosszúságú hulladékot (az nem jó, melyet keresztben is elvág a gép), inkább vigyék el neki, vagy közvetlenül egy állatotthonnak.

Andrea arra is felhívta a figyelmet, hogy aki személyesen, önkéntes segítőként vagy anyagilag nem tudja támogatni az állatmenhelyek munkáját, de hasonlóképp szereti az állatokat, számos más formában is segíthet. Az állatotthonok mindennapi életéhez, tevékenységéhez ugyanis sok olyan dologra szükség van, amelyek sajnos ritkán állnak elegendő mennyiségben a rendelkezésükre.

Andrea a szívének kedves cicák között
Fotó: ZT

Amint Krepsz Gyöngyi zoológus, a Herosz megyei szervezetének titkára elmondta: elsősorban a kölyök változatú konzervektől, tápoktól kezdve az állatorvosi eszközökön, gyógyszereken, kötszereken, ágyneműhuzatokon, törölközőkön át az erősebb pórázokig, nyakörvekig minden adományt szívesen fogadnak a jobb sorsra érdemes állatokért dolgozó közhasznú szervezet munkatársai. A szükséges holmik teljes listája, amelyekkel segíteni tudjuk az állatotthonok munkáját, megtalálható a Fehérvári Állatotthon honlapján.

Óber Andrea szinte már hazajár a cicákhoz: heti vendég a Székesfehérvári Állatotthonban. Hol néhány zsák irodai hulladékkal, hol néhány konzervvel, táppal állít be a Takarodó útra – a menhely gondozói és a kisállatok életkörülményeinek javítása érdekében megalakult macskaklub „tagságának” nagy örömére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!