Gázolás

2018.02.19. 17:30

Márványt sem a sofőr, hanem az állatbarátok mentették meg

Márvány rossz állapotban került az állatmentőkhöz a minap. A Csákvár közelében elgázolt kuvasz életét mégis sikerült megmenteni egy műtétnek köszönhetően. A gázoló sofőr azonban szőrén-szálán eltűnt.

S. Töttő Rita

Márvány 10 hónap körüli kislány. Csákváron gázolták el, majd magára hagyták. A mája teljesen szétroncsolódott, de szerencsésen túlélte. Most már lábadozik és egy ivartalanítás után örökbe fogadható lesz

Sajnos még a legkörültekintőbb vezetés ellenére is előfordul állatgázolás, amelyről a sofőr nem biztos, hogy tehet. Ám ha már megtörtént a baj, segítsünk az elütött jószágon! Ha ott a gazdája, vitás helyzet is kialakulhat arról, vajon ki a hibás, de ebbe nem érdemes belemenni (már csak azért sem, mert jogosan vetődik fel a kérdés: hogy kerülhetett egyáltalán az állat az úttestre?).

Forgalmas út esetén tegyük biztonságossá a baleset helyszínét, nehogy újabb baleset történjen, majd pedig igyekezzünk az állat segítségére.

A szenvedő jószággal azonban bánjunk óvatosan, fájdalmában ugyanis haraphat!

Laikusként nem tudhatjuk, milyen sérüléseket szenvedett az állat, ezért mindenképp juttassuk őt állatorvoshoz. Ne mozgassuk feleslegesen, inkább igyekezzünk aláteríteni valamit (pokrócot, kabátot), amellyel beemeljük az autóba. Ha erőteljesen vérzik, alkalmazzunk nyomókötést, akár az embernél.

Márvány 10 hónap körüli kislány. Csákváron gázolták el, majd magára hagyták. A mája teljesen szétroncsolódott, de szerencsésen túlélte. Most lábadozik, és egy ivartalanítás után örökbe fogadható lesz

Bátran nyissuk fel az autóban található egészségügyi dobozt!

Bárhogy is, az ilyen helyzet mindenképpen rendkívül kellemetlen, hiszen az ember itt magára van utalva. Nem hívhat mentőt, nem kérdezheti ki a sérültet. Legjobb esetben is olyan állatmentők segítségére számíthat, mint a Fema, amely a Csákvár közelében elütött kuvasz életét is megmentette. Ugyan a költségeik nagyok, de a szervezet bízik a támogatók segítségében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!