kemény munka

2020.02.24. 16:00

Négyszáznál is több állatnak találtak gazdit a Herosz munkatársai 2019-ben

A rengeteg adománygyűjtés, az önkéntesség és szakembereinek kitartó munkájának eredményeit összegezte a Herosz.

feol.hu

A mihályi vakációzók több alkalommal vettek részt a Fehérvári Állatotthon foglalkozásain Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

255 kutyának, 173 macskának találtak szerető, új otthont, 39 egyéb állatot mentettek meg, és helyezték vissza őket természetes környezetükbe (sünök, mocsári teknős, denevérek), vagy találtak számukra új otthont (házi nyúl, tengerimalac). 467 ivartalanítást és 26 egyéb műtétet végeztek el, közel 1000 vakcinát, és 300-nál több chipet használtak fel az év folyamán.

Az állatotthonban közel 8000 látogató fordult meg, 77 különböző programot szerveztünk, ezek között a hagyományos vasárnapi kutyasétáltatás, a nyuszisimogató, a Fehérvár fényei és az Állatok karácsonya is szerepel.

A sárszentmihályi vakációzók több alkalommal vettek részt a Fehérvári Állatotthon foglalkozásain
Fotó: Pesti Tamás / FMH-Archív

Gyermektagozataik havi rendszerességgel zajlottak, állatvédelmi tábort és kutyaiskolákat szerveztek, valamint rengeteg előadást tartottak a felelős állattartásról, a szemléletváltásról, nevelésről.

További építkezéseket is folytattak, bővítették a kenneleket, és bevezettek egy állatnyilvántartó rendszert is – összegezte 2019-es évi munkáját a Herosz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!