Cicák

2023.08.15. 20:38

Újabb kismacskák estek áldozatul a felelőtlen szaporítóknak

Az elmúlt napokban már olvashattak arról a három kismacskáról, akit valaki bezacskózva kidobott a szemetesbe Csókakőn, de szerencsére a járókelők felfigyeltek a kétségbeesett sírásukra és hívták a Fema Állatmentőket, akik ezt követően gondozásba vették az apró állatokat. Majd nem sokkal később beszámoltak róla, hogy a kismacskák jól vannak és már esznek is.

Déri Brenda

Forrás: FEMA

Úgy tűnik azonban, hogy nem volt túl sok ’nyugta’ a Fema-nak, ugyanis a mai napon már arról osztottak meg egy újabb bejegyzést, hogy a múlt éjjel ismét két válságos állapotú  újszülött kismacska érkezett hozzájuk, amik légylárvákkal voltak tele. Megkeresésünkre az egyesület elmondta, hogy sajnos a poszt óta már elpusztultak és nem győzik nyomatékosítani a felelőtlen szaporítókban, hogy ivartalanítsák az állataikat. 

- Ahogy megláttuk ezeket a kiscicákat, amik alig pár órája születhettek már tudtuk, hogy nincs sok esély, még annak ellenére sem, hogy mindent megtettünk az életben maradásukért. Eleve halálra voltak ítélve - mondta feldúltan Turczer Edina, a Fema vezetője, aki nem győzte hangsúlyozni a felelős állattartás fontosságát, melynek elengedhetetlen része az ivartalanítás is. Akár már 15 ezer forinttól is elvégzik az állatorvosok az egyszeri beavatkozást, mely meggátolja a túlszaparodást és ezáltal azt is, hogy ennyi kidobott, elárvult állat végezze az út szélén vagy éppen a szemetesben.  A szerencsésebbeket megtalálják és megmentik, de vannak olyanok, akiket nem vagy csak akkor - mint a mostani esetben - amikor már túl késő. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!