Döbbenetes

2023.08.07. 15:30

Járókelők mentették meg a bezacskózott, síró kismacskákat Csókakőn - a tettes így védekezett (videóval)

Bezacskózva sírtak a kukában a kismacskák hétfőn Csókakőn, így találtak rájuk járókelők. Az állatmentők a tettest is megtalálták, akitől megkérdezték: miért dobta ki őket? Arra azonban, amit válaszolt nekik, nem számítottak.

S. Töttő Rita

Forrás: FEMA

Zacskóba kötve dobtak a kukába, a szemét közé három kismacskát Csókakőn a napokban. Kétségbeesett sírásukra kutyasétáltatók figyeltek fel, akik azonnal fel is kutatták a hang forrását.  Megdöbbentek azon, amit láttak: pár napos, apró fekete cicák kerültek elő a szemétből egy bekötözött zacskóban. Kiszabadították a fojtogató fogságból az állatokat, majd hívták a Fema Állatmentő Egyesületet. Turczer Edina, a Fema vezetője videófelvételt készített a megdöbbentő esetről, melyben a megtaláló így fogalmaz: „Meghallottam a sírásukat, nem akartam hinni a fülemnek, hogy élő cicát bezacskózva dobtak a kukába…”

Turczer Edina a feol.hu-nak elmondta: egy ház előtti kukából kerültek elő az apróságok, a lakó pedig kijött, amikor a macskákért jöttek az állatmentők és maga árulta el, hogy ő dobta az állatokat a kukába. Megkérdezték tőle, miért döntött így. „Elmesélhetném a régi világot…” – volt először a válasz, nyilvánvalóan utalva arra, hogy régen így szabadultak meg az emberek a kéretlen szaporulattól. Aztán pedig azt mondta: „Az ember nem gondolkodik, néha csak csinál valamit… Sajnálom az asszonyt, aki megtalálta. Neki nagyobb tragédia volt…” A felvetésre pedig, hogy nem kellett volna kukába hajítani őket, azt mondta az illető: „Az is egy lehetőség, hogy élnek és kóvályognak össze-vissza…”. Az ivartalanítás lehetőségét pedig azzal hárította, hogy még abban sem volt biztos, hogy az anyamacskát meg akarja-e tartani. S hogy honnan jött a kukába hajítás ötlete? „Nem tudok rá válaszolni” – mondta.

Az állatmentők ezt követően elvitték a három halálra ítélt kismacska mellett a háznál megtartott másik kettőt is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!