Kutyatulajdonosok figyelem!

2023.04.06. 16:45

Ebösszeírást tartanak Seregélyesen

A települési önkormányzatok az ebösszeírás alapján az ebtartók által szolgáltatott adatokról helyi elektronikus nyilvántartást kötelesek vezetni.

Héjj Vivien

Talán a legjobb ötlet, ha most csak pórázon sétáltatják a kutyákat ezen a helyen

Forrás: pexels.com

Az állatok védelméről és kíméletéről szóló törvény alapján az eb tartási helye szerint illetékes önkormányzat – ebrendészeti feladatainak elvégzése érdekében, illetve a veszettség elleni oltás járványvédelmi vonatkozásaira tekintettel – három évente, legalább egy alkalommal ebösszeírást végez.

A települési önkormányzat az ebösszeírás alapján az ebtartók által szolgáltatott adatokról helyi elektronikus nyilvántartást köteles vezetni, az állat tulajdonosa, tartója és más személyek jogainak, személyes biztonságának és tulajdonának védelme, valamint ebrendészeti és állatvédelmi feladatainak hatékony ellátása céljából. Az eb tulajdonosa és tartója az ebösszeíráskor köteles a törvényben előírt adatokat a települési önkormányzat rendelkezésére bocsátani.

A seregélyesi ebösszeírás alkalmával a település közigazgatási területén tartott, négy hónaposnál idősebb ebek tulajdonosainak/tartóinak április 30-ig kell kitölteni az ebösszeíró lapot, mely kérhető a helyi polgármesteri hivatalban, valamint letölthető a település honlapjáról és közösségi felületéről is. Az összeírás önbevallásos módszerrel történik, a nyomtatványt a tulajdonosoknak ebenként kell kitölteni.

A kitöltött adatlapokat személyesen vagy postai úton kell eljuttatni a polgármesteri hivatalba, vagy beküldhetőek elektronikus formában is az [email protected] címre. Az adatszolgáltatási kötelezettség elmulasztása bírságot vonhat maga után, melynek legkisebb összege a vonatkozó rendelet alapján 30 ezer forint.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!