A gyógyítás központja

2022.04.20. 15:15

Rehabilitációs centrumként működik majd a Sóstó Vadmentő Központ

A gyógyítás mellett a szemléletformálás is célja a hétvégén nyíló Sóstó Vadvédelmi Központnak, amelyet április 23-án nyílt nap keretében, számos program mellett látogathatnak meg az érdeklődők.

BE

Komfortos helyszín a gyógyuláshoz

Forrás: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Mészáros Attila alpolgármester, Csete Gábor, a Székesfehérvár Városgondnoksága Kft. természetvédelmi szakmai vezetője és Mietsch Rita, a Sóstó Vadmentő Központ vezető állatorvosa a hamarosan megnyíló központtal kapcsolatban tartott sajtótájékoztatót. 
Az alpolgármester elmondta, a központ kialakítása 600 millió forintos kormányzati támogatásból valósult meg, amely a szükséges épületek felépítése mellett az állatorvosi eszközöket is magában foglalta. Mészáros Attila hangsúlyozta, nemcsak szombaton, de a későbbiekben rendszeresen fogad majd csoportos és egyéni látogatókat is a központ. 
Mietsch Rita kiemelte, jelenleg már három madár gyógyul az intézményben, amely ideiglenes és állandó otthonként is szolgál majd a sérült madarak, hüllők és kisebb emlősök számára. Mint mondta, a központ nem állatkertként funkcionál majd, inkább rehabilitációs központként, hiszen a legfőbb cél, hogy minél több állatot tudjanak visszaengedni a természetbe. 
Csete Gábor hangsúlyozta, hogy egy európai színvonalú központ jött létre a Sóstó Természetvédelmi Terület szomszédságában, mely régiós szinten látja el feladatát. Az intézmény már együttműködési megállapodást kötött a Fővárosi Állat- és Növénykerttel, valamint a Duna–Ipoly Nemzeti Parkkal is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!