Vadkamera felvételek

2022.03.04. 15:00

Különleges vadmalac 'kirándul' családjával a Velencei-tónál (videó)

Az idei év eddigi legcukibb vadmalac családját kapta kamera-végre Simon György vadkamerájával a napokban Dinnyés közelében. Ahogy a felvételeken is látszik, egy anyakoca kíséri legalább tíz kismalacát a bokros-fás területen, egy, az emberi környezettől távol eső helyen.

S. Töttő Rita

A kismalacok alaposan megvizsgálták a kamerát.

Forrás: youtube.com

A kismalacok között látható egy különleges is: egy fehér, foltos malacka, amelyről Simon György mondja, hogy korábban kiszökött házi sertés leszármazottja lehet. Ezt hívják babos malacnak a szaknyelvben. A felvétel készítője szerint nem kell attól tartani, hogy anyakocával és családjával találkozik a természetjáró, mert ők is nagyon óvatosak. 

Ám ha mégis megtörténik, azt javasolja: semmiképpen ne közeledjünk a család felé, hanem inkább távolodjunk vagy álljunk meg és legyünk csendben. Hagyjuk, hogy az anya koca elvezesse a kicsinyeit. A szakember szerint annyi megtörténhet, hogy jelez az anyakoca, "odaröffent" és felénk fordul, de a támadás nem jellemző. Főleg akkor nem, ha mi békén hagyjuk.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!