Frissen Fejérből

2021.11.18. 17:00

Állatösszeírást tartottak Soponyán

A falu önkormányzata és a Herosz Fehérvári Állatotthon összefogott a hatékony állatvédelemért. Az állatotthon képviselői 617 háztartást ellenőriztek, vagyis a nagyközség teljes területét. Az önkormányzat megkezdte a hiányosságok megszüntetését.

Budai-Horváth Anett

A gazda (tulajdonos vagy bérlő) kutya kötelessége gondoskodni róla, hogy kedvence a kerítésen belül maradjon

Fotó: Shutterstock

A szerdai napon tartott sajtó­tájékoztatón Krepsz Gyöngyitől, a Herosz Fehérvári Állat­otthon vezetőjétől megtudtuk, hogy az ebtartási körülmények változatosak voltak: találkoztak jó példákkal, de nagyon sok kutya láncon élve éli az életét.

Szűcs Norbert, Soponya polgármestere elmondta, hogy nagyon hálás az állatotthon megkereséséért, mert ez a kezdeményezés nagy segítség volt annak az elképzelésnek a megvalósításában, hogy javítsák a községben élő állatok helyzetét. Feltett szándékuk ugyanis, hogy ne legyen több kóbor állat a településen, ezért fel­állítottak már kenneleket, és egy komoly örökbefogadási kampányt is indítanak, ha olyan állatról szereznek tudomást, amelynek gazdára van szüksége. Az önkormányzat konkrét adatok nélkül is jól mérte fel a helyzetet, és igen tiszteletreméltó munkába kezdett bele, amikor az összeírás ilyen szisztematikus módjáról döntött. Ennek köszönhetően biztosan javulni fog az állatok helyzete és az állattartás színvonala is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!