Frissen Fejérből

2021.10.04. 15:59

A felelős állattartás érdekében - Az állatok vilánapját ünnepelték Dinnyésen

Az Állatok világnapját ünnepelték a Dinnyési Parasztudvarban is, ahol színes szabadtéri programokkal várták a látogatókat.

Tihanyi Tamás

Az ifjú Knitlhoffer Anikó is egyike volt a parasztudvar vendégeinek

Fotó: Tihanyi Tamás

Assisi Szent Ferenc a legenda szerint nem csak értette az állatok nyelvét, hanem beszélgetett velük, és már a 13. század elején azt hirdette, hogy mindent szeretnünk kell, amely körülvesz minket, legyen az élő, vagy élettelen. Ennek jegyében várta látogatóit a Dinnyési Parasztudvar, ahol először a felelős állattartásról tartott előadást a szabadbattyáni Kutyaszervíz, majd Kovács Norbert, a Pákozdi Pagony Vadaspark és Arborétum vezetője, aki a hazai madarak vonulásáról, költéséről beszélt.

Az ifjú Knitlhoffer Anikó is egyike volt a parasztudvar vendégeinek
Fotó: Tihanyi Tamás

Az érdeklődők megetethették a baromfiudvar éhes lakóit, majd az Aska Alapítványtól érkező vendégek beszélgettek a látogatókkal az állatok védelméről, az állatok kínzásáról. Eközben lehetett kocsikázni, lovagolni, volt fotósarok és meseösvény, omnibusz, s eljött a pákozdi Mákvirág Hagyományőrző Csoport is, amely csapat idén márciusban alakult.

– Már hosszú ideje néptáncolt a csoport nagy része, de mi kiváltunk, mert nemcsak a néptánccal szerettünk volna foglalkozni, hanem a hagyományokkal is – mondta a vezető, Szabó Zsoltné. –Megalakulásunkkor készítettünk egy hatalmas nyuszit és 270 tojást festettünk meg, májusfát állítottunk, hagyományos öltözetbe bújtunk. Íjászattal is foglalkozunk, kézműves programokat szervezünk. Sok célunk van, de leginkább a régi értékeket szeretnénk megőrizni és a fiataloknak továbbadni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!